Stop - Violenta

                                 STOP -VIOLENTA


Dupa cum prea bine stiti , violenta aduce violenta care spre urmare NE AFECTEAZA ; priviti acest documentar despre violenta in scoala :

Cu 40 de ani in urma cele mai mari probleme din viata profesorilor erau gumele de mestecat lipite de banci, pixurile uitate in clasa si vorbitul in timpul orelor. Astazi atat profesorii cat si elevii isi doresc sa mai aiba parte de probleme atat de banale. In zilele noastre profesorii predau sub stres  si elevii invata in aceleasi conditii datorita violentei din unele scoli.
Parintii, elevii, profesorii sau studentii au opinii difetite in legatura cu faptul ca unii copii au arme la scoala si in legatura cu unele conflicte declansate in scoli. Multe persoane sunt de parere insa ca daca acesti copii ar fi mai bine supravegheati acasa de ctatre parinti, atunci ar fi mai putin probabil sa fie violenti fata de colegii lor. Profesorii cred ca aceste acte violente sunt rezultatul unei proaste educatii.
Trebuie sa invatam copiii sa inteleaga ca primul pas in obtinerea unei solutii cand au o probleme la scoala nu este violenta. Copiii repeta comportamente si adesea actioneaza dupa modul in care parintii se comporta in societate. Atunci cand un adult isi rezolva problemele prin acte fizice violente, copilul transmite mai departe mesajul ca este bine sa promoveze violenta pentru a obtine ceea ce doreste. Acesta este un comportament pe care cei mai multi dintre parinti nu doresc sa il transmita copiilor lor. Prin urmare in loc sa ii invatam pe copii sa atace, sa loveasca, ar trebui sa ii invatam sa sa dobandeasca aptitudini de vindecare, compromis si iertare pentru solutionarea unei probleme.
Odata ce un copil se simte izolat de familie, prieteni si societate, el incepe sa dea semne de neglijare atat verbala, emotionala cat si fizica fata de alte persoane. Multi psihologi privesc acest aspect ca pe o probelma comportamentala, cauzata de unii copii care doresc atentie de la parinti.violenta in scoli
Daca un copil isi vede mama injurand si amenintand ceilalti soferi in trafic si ei ca raspuns actioneaza in conformitate cu dorinta acesteia, probabil mai tarziu copilul va fi ecoul mamei in societate, sau cel mai probabil va injura si ameninta la scoala pe ceilalti colegi. Copiii trebuie sa fie invatati sa adopte un comportament responsabil, sa faca diferenta dintre bine si rau. Vorbiti frecvent cu copiii dumneavoastra despre comportamentul lor si despre felul in care ar trebui sa se poarte la scoala.
Lipsa supravegherii unui copil atat la scoala cat si acasa ii da sentimenul ca are libertare de a se purta asa cum vrea el. Este bine ca un copil sa fie supravegheat 24 de ore pe zi. Este bine sa ii acordati timp copilului pentru atentie, intelegere si iubire. Ei au nevoie de acest lucru pentru a deveni adulti sanatosi din punct de vedere mental. O conceptie gresita este aceea cum ca unii copii care provin din familii sarace sunt mai susceptibilo la violentain scoala. Este adevarat ca multe familii sarace se chinuie in fiecare zi sa satisfaca pe cat este cu putinta nevoile lor de zi cu zi. Insa comportamentul violent al unui copil sarac se dezvolta in momentul in care acesta nu ami are atentia necesara acordata de parinti.
Desi poate parea firesc ca actele de violenta in scoli sa fie in numar mare in randul baietilor, violenta promovata de fete in scoala este in crestere rapida. Comportamentul unui copil nu este intotdeauna determinat de sex. Exista patru motive pentru care apar actele de violenta in scoli: copiii violenti sunt putin supravegheati in special de parintii cu venituri foare mici, influenta grupului de prieteni este un  instigator puternic pentru actele violente in scoala, efectele drogurilor si alcoolului asupra elevilor si actele violente sunt uneori determinate de discriminarea rasiala.
Violenta in scoli este de obicei orientata catre elevii din clasele a 6 a sau a 10 a. profesorii sunt de asemenea victime ale violentelor scolare si tind sa se simta mai in siguranta cand ies din scoli sau cand sunt acasa. Datorita acestei stari de tensiune calitatea invatamantului a fost afectata. Educatia inadecvata poate duce la delincventa, comportament antisocial si acte criminale. Aceste trei efecte secundare duc si la violenta fizica.
Parintii ar trebui sa aiba suficient timp pentru a-si dezvolta copilul sa devina un membru productiv al societatii. Vorbiti cu copiii si raspundeti-la la toate intrebarile. Invatati-i diferentele clare dintre bine si rau si dezvoltati-le abilitatile corecte de a-si rezolva problemele.
Remediile pentru prevenirea violentei in scoli se dezvolta in fiecare zi. Copiii nostri ar trebui sa fie in siguranta in mediul in care invata si sa nu traiasca cu teama ca un coleg de-al lor ar putea sa ii bata sau chiar sa ii ucida. Daca problema violentei din scoala nu este rezolvata tineti minte ca acesti copii vor deveni cetatenii de maine!
Lasati un comentariu , va rog !
 

(c)2009 Stop - Violenta !. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger